Valahogy úgy érzem a kövirózsák egy kicsit olyan " mostoha gyerkőcök " a virágok között, pedig mostanra már számtalan fajtájuk megtalálható a kertészetekben. Kicsi, nagy, bordó, szőrös...
Ezért úgy gondoltam érdemes beszélni róluk, annál is inkább, mert igen igénytelen növénykék, kezdő kertészeknek kimondottam ajánlom őket. Egyetlen dologra kell csupán figyelni, ezeket a növényeket kivételesen nem szabad túlöntözni, hiszen pozsgások, és a levelükben rengeteg nedvességet raktároznak.
Emellett nem szabad megfelejtkezni jótékony hatásukról sem, fülbántalmak esetén nélkülözhetetlenek!!! Így azt gondolom nem árt ha van otthon belőle legalább egy tő, főleg fülfájós kisgyermekes családok esetén. Zárójelben azért megjegyzem, hogy senkit nem akarok arra buzdítani, hogy ha fáj a gyerkőc füle, ne menjen vele orvoshoz, de kiegészítő kezelésként a kövirózsa tökéletes megoldás lehet.
És, hogy egy kis kedvet csináljak hozzájuk, összegyűjtöttem néhány ötletet, mi mindenbe ültethetjük őket, ha el szeretnénk térni a hagyományos sziklakerti megoldástól.

Ehhez a kompozícióhoz bármilyen régi vagy új tálat használhatunk, az összhatás mindenképpen ütős lesz!
Kövek között a hagyományos megoldástól egy kicsit eltérően. Ezt a fajta kompozíciót én modern kertekbe is jó szívvel ajánlom.
Rusztikus kertekbe kiszáradt fatuskóba is ültethetjük.
Természetesem Manó kertbe is tökéletes választás :)
Kőkerítések kisebb hézagaiba is nyugodtan elültethetjük, tűzőn napon is remekül érzi magát.
Profi szakemberek előszeretettel használják növényfalak készítése esetén.
A vagányabbak pedig bakancsba ültetik :)

Remélem sikerült néhány ötletet adnom, és egy kicsit megszerettetni veletek ezt az aprócska virágot.
Ha tetszett a bejegyzés, esetleg szeretnél még képeket nézegetni, ötletelni, csatlakozz a Kreatív kert - Kreatív otthon oldalához a facebookon! Ezt itt teheted:https://www.facebook.com/kreativkert?ref=hl
Képek forrása: Kreatív Kert - Kreatív Otthon, Pinterest
Eni


0 megjegyzés