Facebook oldalamon http://www.facebook.com/pages/Kreat%C3%ADv-kert-Kreat%C3%ADv-Otthon/119875681472746 sokszor ért engem az a kritika, miután egy-egy dekorációt feltettem, hogy jó-jó de csak számomra egyszerű.
Ezért most megpróbáltam olyan ötleteket összegyűjteni, amit valóban mindenki el tud készíteni, remélem sikerült:)
Az elsőhöz nincs is szükségünk másra, csak néhány szál virágra, esetemben tulipán volt a befutó és egy vázára. A titok itt az elrendezésben rejlik, mert a virágot teljes egészében " elrejtjük " a vázában, nem hagyományos módon rendezgetjük el.


 A második általam nagyon kedves, ami már egy kicsit a húsvétot idézi, a barkafa, amihez nem muszáj feltétlenül barkát használni, bármilyen fásszárú növény megteszi, mi is gyűjtöttünk a ma délelőtti séta alkalmával. Ehhez mindenképpen azt ajánlom, hogy mindenki vigyen metszőollót, és lehetőleg ne parkokban, tájvédelmi környezetben gyűjtsük be az ágakat. Ha az ágaink már megvannak, néhány kifújt és díszített tojásra van szükségünk. Ezt a műveletet általában párunk és gyerkőcünk is kedveli. Hiszen remek móka a tojások kifújása:)


A következő képen már sokat gondolkodtam, hogy betegyem e, mert kicsit bonyolódik a dolog, de talán még belefér. Én annyit könnyítenék rajta, ha már egyszer megígértem, hogy ezeket a dekorációkat könnyű lesz elkészíteni, hogy a drótot kihagynám. Csupán a színezett tojástartóban, félbetört tojásokban elhelyezett tavaszi virágok is gyönyörűek. Az eredeti verzióban a drótok azért vannak, hogy ezeket a kis tojáskosárkákat fel lehessen akasztani. Döntse el mindenki neki melyik tetszik jobban és melyiket tudja elkészíteni. Én természetesen az eredeti verzióra szavazok:)



A bejegyzésem végére hagytam a kedvencemet, ami egy kibélelt kalaptartó doboz, (akinek nincs tökéletesen megteszi egy kitapétázott karton doboz is) amibe dekor boltokban beszerezhető nedves oázist teszünk és teleszurkáljuk a kedvenc tavaszi virágaimmal. Ha valaki nem szeretne vágott virággal dolgozni, cserepes virágokat is használhat, akkor természetesen nem kell az oázis és a kompozíció is egészen biztosan tovább tart.
A képen is cserepes növények szerepelnek!

 

 És még egy aprócska megjegyzés, talán észrevettétek hogy sok sok lila színű dekorációt mutattam, ami nem véletlen, mert ez az idei szezon egyik kedvelt színe! Ami persze nem szentírás, mindenki olyan színeket válasszon ami a hangulatához, illetve ami nagyon fontos a lakás hangulatához is illeszkedik.
Remélem sikerült néhány tényleg könnyen elkészíthető dekorációs tippet adnom, és minél többen elkészítitek. És, hogy könnyebben menjen a munka egy kellemes zene a tavasz számomra legkedvesebb virágának képeivel.


Jó ötletelést, jó szórakozást kívánok mindenkinek:)
Eni
2 megjegyzés
  1. Köszi, Enikő, most is nagyon jó ötletekkel szolgálsz! na és ami a lila színt illeti - tudod, hogy mindig is kedveltem ;-)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, örülök, hogy tudtam hasznos ötletekkel szolgálni, hiszen ez a cél!
    Szép Estét!
    Eni

    VálaszTörlés