Divat? Egy újabb őrület? Én határozottan azt mondom, hogy nem! Sőt ha elég kreatívak vagyunk egy nagyszerű lehetőség, hogy egy pici helyen is virágzó oázist varázsoljunk magunk köré. Persze nem mindegy, hogy mindezt hogyan is tesszük, némi szakértelemre azért szükségünk lesz. De nézzük mik is ezek pontosan? A két legfontosabb dolog, a növények azonos fény, és vízigénye, ezen kívül már csak a növények végleges méretét kell figyelembe venni. Ugye milyen egyszerű? Aki ültetett már balkonládába növényt, garantáltan ezzel sem lesz gondja :)

Az egyik létező legegyszerűbb megoldás, főleg ha egy régi létrát használunk. Ha a támrendszer elkészült, megfelelően rögzítettük, nincs is más dolgunk, mint néhány kaspót ráakasztani, és a kedvenc virágainkat beleültetni.

Én is egy hasonló megoldáson dolgozom éppen, ha elkészülök végre, természetesen megmutatom :)

Ez már egy kicsit bonyolultabb, de még mindig a házilag elkészíthető kategória.



Az én nagy kedvencem, kettő az egyben, növények feliratozása tökéletesen megoldva :) Ehhez semmi másra nincs szükségünk, mint egy kis táblafestékre és krétára. Azért egy dologra nem árt odafigyelni, az eső könnyen lemoshatja!

Az első változathoz hasonló megoldás, főleg gyorsan futó, indával kapaszkodó növények számára. Térelválasztónak, és árnyékolónak is remek megoldás!

Egy újabb kedvenc, amivel semmi más dolgunk nincs, mint rögzíteni a falra és ültetni! Na jó, egy pici türelemre is szükségünk lesz, mert a palánták általában lassabban nőnek mint szeretnénk :) Szóval aki hozzám hasonlóan türelmetlen típus, nem árt ha már a kifejlett növények közül válogat!

És végre egy nálunk is elérhető változat, ami azt gondolom hiányt pótol a Magyar piacon! Ráadásul többféle változatban beszerezhető!


Így néz ki csupasz valójában, az erkélykorlátra felszerelhető változat.

A sort igen nehéz abbahagyni, mert szerencsére számtalan lehetőség közül választhatunk. Én nagyon remélem, hogy mindenki megtalálta a számára leginkább neki tetszőt, és hamarosan jelentkeztek a kész művekkel :)
Képek forrása: Pinterest, Kreatív kert - Kreatív otthon
Ne felejtsétek, ha tetszett a bejegyzés, facebook oldalam naponta frissül újabbnál újabb ötletekkel, ott is megtaláltok! :)
Eni
0 megjegyzés