Úgy gondolom sokan vagyunk úgy, akinek csak egy apró balkon, vagy picike kertrész jutott, mégis szeretnénk kertészkedni. Ma már ez sem lehetetlen, hiszen a hagyományos balkon ládán kívül rengetek ötletes megoldás létezik. Van ami sajnos nálunk még nem beszerezhető, de lehet rá alternatívákat találni, és van amit mi magunk is elkészíthetünk. Most ezekről a termékből gyűjtöttem egy csokorra valót, hiszen hamarosan közeleg a tavasz, és végre a kertészesedéké lesz a főszerep:)

Ez egy egyszerű műanyag zsák, megfelelő szellőzéssel és vízelvezetéssel megoldva, amin több lyuk található, amibe a nekünk tetsző palántákat elültethetjük. Ha megfelelő méretűeket választunk pár héten belül teljesen betakarják a zsákot. A képen látható zsákba Petúnia van ültetve, de bármilyen egynyári csüngő virágot ültethetünk bele.
Hasonló megoldás az előzőhöz, azzal a különbséggel, hogy ezt mi magunk is el tudjuk készíteni, néhány dróttal összefűzött PVC csőből.
Ez az ötletes fűzfakosár is kis helyen elfér, és tetszés szerint ültethetünk bele akár fűszernövényeket, balkonra való mini zöldségeket, de akár virágokat is.
Inkább ötletes mint dekoratív megoldás, a palánták közvetlenül jó minőségű virágföldbe vannak beleültetve. Hogy hosszútávon működik e ez a fajta megoldás azt nem tudom pontosan megmondani, egy biztos viszont, egyre több kiállításon találkozom vele.
Ez a megoldás az én aktuális kedvencem, mert nem csak mutatós, hanem igazán kis helyet is foglal, így éppen aktuális egy mini balkonra is. Az elkészítése sem nagy ördöngösség, és természetesen ha nem szeretjük a barnát, festhetjük vidámabb színűre is. Egy dologra viszont nem árt odafigyelni, ha fűszernövényeket, netán csüngő epret szeretnénk benne termeszteni, akkor mindenképpen környezetbarát festéket használjunk, vagy csupán lenolajkencét!
Ezek az egymásra rakott cserepek is nagyon praktikusak, főleg olyan esetben ha csak felfelé terjeszkedhetünk. Én elsősorban csüngő növényekhez javaslom, hiszen a műanyag cserép önmagában nem túl dekoratív.
Remélem mindenkinek tudtam segíteni, ötletet adni, és ha valamelyiket elkészítitek, akkor mindenképpen várom a fotókat:)
A blog facebook oldalához itt csatlakozhatsz, ha nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót.
Amennyiben nem csak a kertek, és a lakberendezés érdekel, hanem Te magad is szeretsz alkotni, dekorálni, netán érdekes workshopokon részt venni, akkor keresd fel és kövesd az EnArt Design Studio facebook oldalát, melyet itt találsz.
Képek: Kreatív Kert - Kreatív Otthon, amik az oldal kizárólagos tulajdonát képezik, így megosztásuk csak linkkel együtt lehetséges!
Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod.
Eni
                       
0 megjegyzés