Bizonyára sokaknak ismerős a kép hogyan is néz ki egy társasházhoz tartozó balkon. A látvány többnyire elszomorító, régi szekrény, biciklik, ruhaszárító egyszóval talán lomtárnak nevezném ezeket a nem túl esztétikus erkélyeket. Sajnos én is örököltem egy ilyet, mikor meglévő lakásom kulcsait átvettem. A látvány több mint elkeserítő volt, főleg nekem aki eddig egy gyönyörű kert tulajdonosa volt. Mára azt hiszem a probléma megoldódott, így egy apró oázis boldog tulajdonosa vagyok.
Folyamatában nem fényképeztem a dolgokat, de a végeredményt megmutatom.

Egy kényelmes fotel reggeli kávézáshoz.

Fűszernövények főzéshez, vagy egy frissítő limonádé elkészítéséhez.
Folyton termő eper ami lassan a földig ér:)
Esti fények.

Azt hiszem az itt bemutatott képek, igazolják azt, hogy bármilyen kicsi is a balkononunk ha jól kihasználjuk a teret, akkor rengeteg mindenre használható. Én reggel itt iszom meg az első kávémat, napközben ha tehetem itt dolgozom és általában este is szeretek kint ücsörögni egy frissítő limonádéval, és hallgatni a madarak csicsergését.
Sőt ha a teraszon szorítunk egy kis helyet, magunk " termelhetjük " meg a főzéshez szükséges, fűszernövényeket, a reggelihez a friss paradicsomot, snidlinget, ételeink ízesítésére a stiviát, de ezekről a fűszernövényekről majd egy következő bejegyzésben mesélek részletesen.
Addig is ízelítőnek a mai reggelim a balkonról:  Szedd le a folyton termő epret, szedjél hozzá egy egy ág mentát és citromfüvet, édesítőnek stiviát, mindezt turmixold össze zabpehellyel, búzakorpával és ízlés szerint joghurttal vagy tejjel.
Jó étvágyat hozzá!
Ha bármilyen kérdésetek van, akkor itt feltehetitek: totheniko75@gmail.com
Illetve az alábbi facebook oldalon is kérdezhettek bátran: http://www.facebook.com/pages/Kreat%C3%ADv-kert-Kreat%C3%ADv-Otthon/119875681472746?ref=tn_tnmn
Itt igyekszem naponta további hasznos ötletekkel szolgálni, hiszen a mottóm még mindig " Kertész legyen ki boldogságra vágyik "
Eni
2 megjegyzés
  1. Az eper nekem nagyon tetszik, végre élő tapasztalat is van róla, eddig csak nézegettem, de sosem mertem venni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bátran lehet velük kísérletezni, nekem több fajta is van, és nem igényel több gondoskodást mint a futó muskátli, sőt ugyanaz a tápoldat is tökéletes neki! Ezt azért szeretem nagyon, mert rengeteg indát hoz, így nagyon könnyű szaporítani.

      Törlés