Nagyon sokat beszéltünk mostanában, a kertekről, különböző kerti
dekorációkról, éppen ezért most valami mást szeretnék „ mutatni „
főleg azért, mert a meteorológia mostanában számott tevő esőt igér,
amit kár lenne „ elpazarolni „!
Mert mint tudjuk az esővíz kincs, nem csak azért, mert nem kerül semmibe, hanem takarékoskodhatunk is az egyre drágább és egyre inkább fogyóban levő  ivóvíz készletünkkel.
És amiről egyáltalán nem szabad megfeledkezni, nagyon sok növény van ami kimondottan esővízre szomjazik. Csak néhány a teljesség igénye nélkül hiszen mindet lehetetlenség felsorolni. Ilyenek a szobanövények közül az én örök kedvenceim az orchideák, de a kinti növények közül is találunk bőven, talán a legismertebb a hortenzia, azálea és rododendron.





És, hogy mibe gyűjtsük az esővizet? Erre számtalan példa létezik, de
én most konkrétan egyet szeretnék bemutatni, mert én ezt a magoldást találtam a legpraktikusabbnak és most már nálunk is beszerezhető az Intermas E. E. Kft. jóvoltából. Ez pedig a H2O.



Ez a mindenki számára elérhető megoldás nagyon praktikus, ráadásul rengeteg előnnyel rendelkezik, hasonló társaihoz képest. Hiszen jóval olcsóbb, mint hasonló társai ami nem elhanyagolható tényező, könnyen összeszerelhető és felállítható, majd a hideg idő beálltával ugyanilyen könnyen elcsomagolhatjuk, és kis helyen tárolhatjuk.
Mivel PVC-ből készül és UV álló így nyáron sem károsodik a napsugárzás hatására, sokkal ellenállóbb, mint a PE és PP alapanyagból készült műanyag tartályok.
Aki az összeszerelésére is kíváncsi, az az Intermas  E. E. Kft. honlapján talál erről egy videót, érdemes megnézni, és ha esővízgyűjtő tartályt szeretnénk venni, a videó megtekintése után dönteni.


Az Intermas Kft. weboldala


A Kreatív kert facebookon


Eni
És már zuhog is:) de azért még senki nincs elkésve, mert az időjárást elnézve még sok ilyen napunk lesz!





0 megjegyzés