Megmondom őszintén nagyon sokáig gondolkodtam ezen a poszton, hogy egyáltalán "megszülessen" e? Nem kérdés miért, egy kicsiny hazánkban nagyon megosztó ünnepről van szó. Majd mikor végre megszületett a döntés, hogy legyen, úgy gondoltam, ha már lesz, akkor minden dekorációt el is készítek. Hetekig gyűjtögettem az ötleteket, többnyire olyanokat, amik nem csak ezen a napon állják meg a helyüket, majd úgy döntöttem mégsem díszítem fel a lakást. Fő a határozottság :)
Így ma abból a képsorozatból válogatok, amiket már egy ideje gyűjtögetek, és talán egyszer majd el is készülnek, csak egy másik alkalomra, mert egytől egyig mind tetszik, csak valahogy nem tudom talpig szívekben elképzelni az otthonom.
De mi is ez az "ünnep" pontosan? Megmondom őszintén a Wikipédiát hívtam segítségül, mert számomra csupán, piros szívek, lufik és a szerelmesek napja, ami az angolszász országokból ered.
"Szent Bálint (Valentin, vagy Valentinus) a szerelmesek, a lelki betegek és az epilepsziával élők védőszentje. Világszerte, de főleg az angolszász országokban Bálint napján (február 14-én) tartják a Bálint-nap (angolul Valentine's Day) ünnepét, amely Magyarországon az angol nyelvű elnevezés közvetlen átvétele miatt sokak számára mint Valentin-nap vált ismertté és népszerűvé az 1990-es évektől kezdődően. Ezen az ünnepen (amelynek vallási eredete az idegen elnevezés elterjedése miatt Magyarországon elhomályosult) a szerelmesek megajándékozzák szerelmüket." 
Én azt hiszem ezek után is maradok a Bálint napnál (akiknek ezúton is nagyon boldog névnapot kívánok ) de azért az ötleteket amiket gyűjtöttem megosztom veletek :)

Mind közül a legegyszerűbb, natúr faágon filc szívecskék. szerintem egy kislányszoba tavaszi dekorációjaként is tökéletesen megállja a helyét.
Mint tudjuk képekből sosem elég, szerintem ez sem csupán Valentin naphoz kötött.
A gomb "őrület" rendületlenül hódit, akinek kedve van, próbálja ki ilyen formában is.
Ez csupán azért ragadott meg, mert természetes alapanyagokból készült, és más színekkel, feliratokkal kedvünk szerint variálhatjuk.
Kétperces ötlet, amit én vázaként egy vintage esküvő kellékeként is el tudok képzelni.
Egy kedves ötlet, szintén nem csak Valentin napra.
Számomra a felirat nélkül ez is egy kedves tavaszváró dekoráció, ahol a szívek az apró barackvirágokat szimbolizálják.
Egy hagyományos angolszász otthon viszont így néz ki ilyentájt.

Ez csupán néhány ötlet, amit mint látjátok tényleg próbáltam úgy összeválogatni, hogy ne csak ehhez a naphoz kapcsolódjon. Ha Neked is vannak hasonló ötleteid, és szívesen megosztanád másokkal, a kreativkertkreativotthon@gmail.com email címre várom őket.
A blog Facebook oldalához az alábbi linkre kattintva csatlakozhatsz: https://www.facebook.com/kreativkert?ref=hl, ahol naponta frissülő tartalommal találkozhatsz. Ha mindennap látni szeretnéd, ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót! :) 
Képek forrása: Pinterest 
Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal, is megosztod.
Eni
EnArt Design Stúdió


4 megjegyzés
  1. En is az utolso elotti kep alapjan inspiralodtam-faagakon szines papirszivek ragasztopisztollyal rogzitve. Olcso,mutatos es nem gagyi. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lídia!
      Örülök, hogy tetszett a bejegyzés sikerült megvalósítani.
      Eni

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés