Azt hiszem azzal nem mondok újat, hogy lassan véget ér az esztendő, és nyakunkon egy újabb.
Ilyenkor mindenki kicsit visszatekint, számot vet, végiggondolja az elmúlt év eseményeit. Természetesen így vagyok ezzel én is, töprengek, gondolkodom napok óta, hogy mi legyen az év utolsó bejegyzése? Bia ( http://bluerdesign.hu/blog/ ) listája nagyon tetszik, egyszer talán megírom én is :) és tetszenek a képes összefoglalók is, de ezeket már mind láttuk, láttátok, így én most nem a legnézettebb bejegyzéseimet szedem össze, ( úgyis jobban szeretitek a facebook oldalamat :) hanem egy kicsit mesélek magamról, illetve a 2013-as évemről.
2013. mint minden év, egy kissé döcögősen indult, így januárban nem is történt semmi változás, leginkább az előző év fáradalmait, illetve első közös karácsonyát próbáltuk kipihenni, ami lássuk be mint a legtöbb mozaikcsalád esetén, nálunk sem sikerült zökkenőmentesre. Az idei már egy fokkal jobb volt, fel a fejjel aki hasonló cipőben jár :) Szóval volt mit kipihenni.
Februárban már nem nagyon bírtam magammal, és úgy döntöttem nem nézhetem tovább azt az utálatos zöld falat, és ecsetet ragadtam. Így a női otthon egy teljesen más arculatot kapott. Két év után végre úgy éreztem otthonunk lett a fiaimmal.

Nem tagadom elszúrtam, utáltam is rendesen.
Hozzám valahogy ezek a halvány pasztellszínek, na és persze az angol lakberendezés kicsit közelebb áll.
Majd éppen hogy elkészültünk megérkezett a tavasz, és nekem nagyon elkezdett hiányozni a kert. valahogy ekkor tájt lett elegem a kétlaki életből is, így elhatároztuk a párommal, mese nincs dönteni kell. Igen ám, de hogyan? Budakeszi vagy Gödöllő ? Gödöllő vagy Budakeszi? Valahogy minden nap más megoldás tűnt ideálisnak, de nekünk döntenünk kellett, mert nyakunkon volt a kisebbik fiam iskolaválasztása, ami ugye nem mellékes szempont. Döntöttünk, győztem! :) Maradunk Gödöllőn. Nem nem vagyok ilyen önző, de a pro és kontra érveket összevetve, ez tűnt a legjobb megoldásnak.
Igen ám, de ennek ára volt, nem is kicsi, A Női Otthon. így a lakásra kikerült az ELADÓ tábla, és mi őrült házkeresésbe kezdtünk ezernyi kétellyel. Mind árban, mind környékben, mind stílusban konkrét elképzeléseink voltak, na és persze szerelem legyen az első látásra. Sok sok kudarc után valamikor nyár elején megláttam egy hirdetést, döntöttem, döntöttünk, ha már Gödöllő, akkor nekünk ez a ház kell. Osztottunk, szoroztunk és belevágtunk. Persze mindez nem ment ilyen egyszerűen, de egyszer csak úgy augusztus közepén azt vettük észre, hogy hoppá, már megint benne vagyunk egy házfelújítás kellős közepében. Ideg tépő, és kapcsolat próbáló feladat volt, de nem volt visszaút :)

Innen indultunk, ami első ránézésre nem tűnik nagy falatnak, de ugye egy öreg ház, (jelen esetben 110!!!) buktatói menet közben jönnek elő, de erről majd egy sorozatban szeretnék beszámolni.
Még fel sem ocsúdtunk az első sokkból, hogy mi vár ránk, jött az újabb hír, hogy két hetünk maradt, hogy kiköltözzünk A Női Otthonból, és beköltözzünk új otthonunkban. Persze a vevőnek örültünk, a tempónak kevésbé, így egy őrült hajsza után gyerkőcöm szeptember elsején innen ment iskolába. A körülményeket nem részletezném, de gyerekszobánk volt :)

Brúnó a tesztalany.
Természetesen az év hátralevő része is a ház felújításával, no meg persze az összecsiszolódással telt, mert hát ugye lakva ismerszik az ember :)
De nem baj, alakítjuk, formáljuk egymást és persze kompromisszumokat is kötünk, mert hiszem, hogy ebben a korban már másképpen nem megy.
És, hogy hogyan állunk most? Nem titok arról már letettem, hogy Karácsonyra elkészülünk, majd Húsvétra, de legalább 2014-ben sem fogunk unatkozni. És, hogy happy and is legyen a végére, még két képet tartogatok a számotokra. az első tanúsága, hogy félkész házban is lehet karácsonyozni, csak a rumlit nem kell fotózni, a második, Tamás kérte a kezem, a fiaim pedig adták:)

Félkész házban, talán az eddigi legjobban sikerült fám:)
Eljegyzés 2013. 12. 14. :)
Hát ez volt a mi cseppet sem unalmas 2013-as évünk, remélem a 2014-es egy kicsit nyugodtabb lesz, és év végégén ha számot vetek, újabb jó hírrel számolhatok be Nektek.
http://www.youtube.com/watch?v=ErO3DiVc9vU  ( Én leszek.......... )
Köszönöm, hogy velem voltatok egész évben, és NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK NEKTEK!
Remélem 2014-ben is találkozunk! Eni2 megjegyzés
 1. Gratulálok az eljegyzéshez, és az új otthonotokhoz, nagyon szép lesz, illetve amit mutattál, már most is az! Igazi Enis, romantikus és elegáns :) A nehezén már talán túl vagytok... Legyen sok örömötök a házban és egymásban is, nektek is nagyon boldog új évet!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Ildi, nagyon aranyos vagy!
   Puszi,
   Eni

   Törlés