Tulajdonképpen ez a nap is úgy indult mint bármelyik másik, talán azon kívül, hogy Tamás lebetegedett, így a szokásos vasárnapi Antik Placc, Budakeszi túránk elmaradt. Gondoltam semmi gond egy szabad vasárnap, gyorsan összekapom a konyhát, és befejezem a félbehagyott alkotásokat. A baj talán ekkor kezdődött, mert miközben vettem ki a maradék túrós tésztát a jénai teteje leesett és ripity darabokra tört :( Na ekkor tört el a mécses, és én csak guggoltam a jénai fölött és vigasztalhatatlan voltam, szegény Tamásom hiába mondogatta, hogy semmi baj, majd veszünk másikat, én megállíthatatlanul zokogtam, hogy de hát ennek már nem lesz teteje. Ő meg tehetetlenül állt fölöttem és nem nagyon értette minek ezen ennyire nekikeseredni, hiszen nem dőlt össze a világ. És valóban a világ a jénai miatt nem dőlt össze, de tulajdonképpen összedől minden pénteken, mikor a fiúk átmennek egy hétre apához. Nekem ezt az elmúlt négy évben valahogy még azt hiszem nem sikerült feldolgoznom, és talán sosem fogom, hogy hogyan lehet, hogy az egyik héten vannak gyerekeim a másik héten nincsenek? És persze azt is tudom, hogy az apáknak is vannak  jogai, a fiúk is jó helyen vannak, de mégis olyan üres ilyenkor minden, és ha nem kötöm le valamivel magam, akkor ezt nagyon nehéz elviselnem. Talán ennek a mostani pityergésnek is ez volt az oka, különösen azok után, hogy egy nagyon tartalmas szép őszi szünetet töltöttünk együtt, annak ellenére, hogy a fiúk már nagyok és nem igénylik az én állandó társaságomat. És itt jön az én másik problémám, ami a belegondolok szintén pityergésre ad okot, hiszen tudom, hogy lassan muszáj lesz leválnom róluk hiszen ők is a saját életüket szeretnék élni, de én ehhez még úgy érzem nem állok készen, szeretném ha mindig itt lennének, mindig velem lennének, és igazából az időt is nagyon szeretném megállítani itt és most, bár tudom, hogy ez az élet rendje,és a saját fejemben kell rendet tennem.
Majdcsak eljön a következő péntek, és majdcsak feldolgozom lassan, hogy az idő bizony telik....
Addig is pár kép a mi őszi szünetünkről, a fiúk kérésére az Ő képeik nélkül.

Séta Vácon, ragyogó napsütésben, ahol nem maradhatott ki a helyi piac sem, ahol isteni lángost ettünk és békebeli teát ittunk.
Ha összetudjuk egyeztettetni ezekre a túrákra pici keresztlányom és anyukája is velünk tart, bár ilyenkor a babakocsit nem nagyon adom ki a kezemből :)
látogatás Vácrátóton egy igazi "tök birodalomban", ahonnan érdekesebbnél érdekesebb tökökkel tértünk haza.
Bár sütni a fiúk nem tartottak velem, azt hiszem a végeredmény igen csak ízlett nekik :)
A tökfaragás sem maradhatott el, ez nálunk már régi hagyomány, én még a dédikémmel együtt faragtam az első töklámpásomat.
Lilinek nyuszitök készült, lám az anyukája is rám ütött, hiszen igen kreatív :)
Közben egy egyéni transzfer workshopot is beiktattam, erről itt olvashattok bővebben.
Miközben  mi transzferáltunk, Gergő is kreatívkodott, uzsonnát készített a bátyjának :)
A séták sorából a mellettünk levő Erzsébet park sem maradhatott ki, amit Ámor kutya is nagyon élvez, minden egyes alkalommal. Én már kevésbé, mert a gazdi mellett levő séta még mindig nem nagyon megy, így számomra ezek a séták egy kisebb erőnléti edzéssel érnek fel.
Mit is írhatnék ezek után, azon kívül, hogy rövid volt, és hogy nagyon hiányoznak a fiúk, de ők most egy másik asztalnál ebédelnek, hiszen nekik van egy másik családjuk is, és ez talán így is van rendjén, csak az anyai szív másként működik.
És ez a poszt is egy kicsit más mint a többi, hiszen talán ennyire mélyen a magánéletebe sosem avattalak be benneteket, és azt is tudom, hogy ezzel most leromboltam valamit, amit évek óta építgettem, mégpedig a saját imidzsemet, a tudatos, határozott nőről aki mindig tudja mit kell tenni, mi a helyes.....
Nem, sajnos nem tudom, én is csak egy esendő ember vagyok, aki sokszor hibázik, elesik, majd feláll, újra elesik...egyszóval ugyanúgy éli az életét mint mindenkimás, és ugyanolyan hétköznapi problémákkal küzd mint mindenki más.
És tulajdonképpen még abban is bizonytalan, hogy ezt a posztot érdemes e megosztani vagy sem? Kíváncsiak vagytok az én valódi életemre vagy sem? Számtalan kérdés amire nem tudom a választ, de talán majd Ti eldöntitek. Én már azért is hálás leszek ha szimplán elolvassátok, és elnézitek nekem, hogy nem egy újabb DIY ötletet hoztam
Eni

6 megjegyzés
  1. Kedves Eni! Ne bánd, hogy leírtad, kiírtad magadból ezt. Nem olyan könnyű dolog ezt feldolgozni. Bár jó úton jársz, mert olyan összeszedetten tetted és pontosan tudod, hogy a törött jénai csak egy ürügy. A pityergés igazi oka egészen más. Apró lépésekkel ugyan, de elindultál az új élet felé. Ez a másik élet hoz majd sok-sok meglepetést, új tapasztalatot és bármilyen hihetetlen, de boldogságot. :-) :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Györgyi!
      Nagyon szépen köszönöm a biztató szavakat :)
      Eni

      Törlés
  2. Eni drágám! Van olyan apa, akik Amerikáig szalad a volt családjuk elől, azután néhány év múlva kicsalja szépen, sorban az otthagyott gyermekeket... A fiú 13 évesen hagyja el anyját, a kislány 18 elmúlt. Hat lóval sem lehetett visszatartani őket...és nem csak egy hét, hanem 20 éve nincs közös karácsony, húsvét se születésnap...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez egy végtelenül szomorú történet, amihez nem is tudom mit fűzzek hozzá azon kívül, ha két ember szereti egymást, leélnek együtt 15 éve, akkor miért nem lehet szépen, békességben elválni, úgy, hogy az mindenkinek a lehető legjobb legyen. Eni

      Törlés