Akik már ismernek jól tudják, nem vagyok egy gyakran blogolós fajta, mert folyton időhiányban szenvedek, ezért inkább a facebook oldalam az ami " él ". Most mégis úgy döntöttem erőt veszek magamon és leírom Nektek, hogyan lett A Női Otthonból Polgári Otthon. A választás tudatos volt, mikor elhatároztam, hogy költözöm azt is elhatároztam, hogy mese nincs, csak egy régi otthon jöhet szóba. Elárulom, nem könnyű ilyet találni, de ha egy Bak valamit a fejébe vesz, na az általában úgy is van:) Így hosszas keresgélés, számtalan kudarc után valahogy a nyár derekán rábukkantunk erre az 1910-ben épült számunkra pont ideális otthonra. Akkor még nem sejtettem, hogy ez a döntésem mivel is jár pontosan. De azt itt leszögezem egy percig sem bánom, hogy emellett az otthon mellett döntöttünk. Remélem mire a blog az utolsó részéhez ér, ez mindenki számára egyértelmű lesz, és mások is kedvet kapnak, hogy belevágjanak egy ilyen projektbe. Igen, a nehézségek ellenére mindenkit erre bíztatok, aki egy kicsit is vonzódik az ilyen jellegű otthonokhoz. Ennek a háznak múltja és lelke van, ami számomra valamiért fontos volt.
És akkor térjünk rá a piszkos anyagiakra. Sokan akik kérdezik, hogy hol lakom, bizony felkapják a fejüket, hogy hú az biztosan nagyon drága lehetett. Mindenkit szeretnék megnyugtatni, hogy nem, ez nem az elérhetetlen állom kategória, kb. egy újonnan épült 60 nm-es belvárosi otthonnal egyezik az ára. ( Egy vidéki kisvárosban járunk. )
És akkor nézzünk néhány képet honnan indultunk. Akik követik a facebook oldalamat, azoknak sajnos képek terén nem tudok újat mutatni, de remélem a bejegyzések majd " kárpótolják " öket!

Valami hasonlót kerestünk, de ez nem ránk várt.
Majd megtaláltuk az igazit, amit talán érthető okokból kívülről nem szeretnék megmutatni.
Az ominózus cserépkályha, ami sajnos nem volt első látásra szerelem:) Mára viszont pontosan kirajzolódott, hogy mihez fogok kezdeni vele.

A ház egyik legkedvesebb része, ami majd a télikert funkcióját tölti be, ha kirepülnek a gyerekek, na de ne rohanjunk ennyire előre:)
És hát a történelmi kert ( szó szerint az, mert a Királyi Kastély főkertészének épült a ház ) ami jelenleg kissé elhanyagolt állapotban van.
Ízelítőnek ennyi, a második részben folytatom az ez első tennivalókkal, és az első nehézségekkel.
Itt szeretném még megjegyezni, hogy a kert rendbetételéhez olyan szakembert keresek, aki esetleg referencia munkaként részt venne a kert tervezésében és kialakításában, olyan feltételekkel ami mindkettőnknek megfelel.
Amennyiben a folytatásra is kíváncsi vagy, ne felejts el csatlakozni a facebook oldalamhoz https://www.facebook.com/kreativkert és bekapcsolni a követés funkciót! :)
Ha tetszett a cikk megköszönöm ha megosztod :)

Eni


2 megjegyzés
 1. Nagyon jó Enci! Tedd fel ide is szerintem: http://www.almaimotthona.hu/lakas-atalakitas-sikersztorik.html

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Balázs!
   Köszönöm a lehetőséget! :)
   Eni

   Törlés