" Az ősz egy második tavasz, mikor minden levél virággá változik ."
Most már visszavonhatatlanul véget ért a nyár és beköszöntött az ősz, amit sokan nem szeretnek, pedig ez az egyik legszínesebb évszakunk. Rengeteg szépséget tartogat számunkra, legyen szó az őszi erdőről vagy éppen a saját kertünkről ami még egyszer mielőtt beköszönt a tél, gyönyörű színekben pompázik. Ezt szeretném most képekben bemutatni, ezúttal egy kerten keresztül, amibe tudatosan úgy lettek összeválogatva a növények, hogy minden évszakban a legszebb arcát mutassa.


A kora őszi napsugarak, megvilágítják a teraszt, ahol már a madaraknak elő van készítve a téli csemege, bár a madáretető mellett levő tűztövisről is kedvükre lakmározhatnak. A háttérben pedig a vérszilva bordó és a cseresznye aranysárga levelei látszódnak
A Hortenzia is megmutatja még egyszer magát, csak ilyenkor színes virágai helyett narancsos leveleivel díszíti kertünket.
Az egynyári Serleglonc is kora őszre időzíti a virágzást, hogy egészen az első fagyokig gyönyörködhessünk benne. Egyes szakirodalmak szerint lakásban áttelel?
A fűfélék elmaradhatatlan kellékei az őszi kertnek, mert némelyik amellett, hogy gyönyörű őszi színekben tündököl, még át is telel, ezzel a téli kertet is színesítve.
Természetesen nem csak a kertben, az ablakpárkányon, teraszon is meg lehet teremtani az őszi hangulatot, hiszen most már a kertészetek is nagyon sok alternatívát kínálnak, hogy mindenki ízlése szerint válogathassa össze a neki legjobban tetsző növényeket. Legyünk bátrak és merjünk kísérletezni! Még egy apró trükk, ha a ládák alján tavaszi virágok hagymáit "rejtjük" el, esetenként már február végén krókuszok virítanak az ablakunkban.

Szintén egy őszi összeültetés, ahol a ciklámené a főszerep.

Egy gyönyörű dália fajta, ahol a bordó levelek nagyon szép kontrasztot alkotnak a narancssárga virágokkal. Amit tudnunk kell róla, hogy az első fagyokig virágzik, de utána a gumóját mindenképpen fel kell szedjük, hogy következő évben is gyönyörködhessünk benne.


Az ősz egyik nagy sztárja ami egyik kertből sem hiányozhat az a japán juhar, aminek rengeteg fajtája van, ami mégis közös bennük az a fantasztikusan színes őszi lombkoronájuk.
Remélem ezzel a néhány képpel sikerült mindenkit meggyőznöm arról, hogy az ősz egy cseppet sem unalmas évszak, és talán néhány ötletet is lehet ezekből a képekből meríteni, hogy milyen növényeket érdemes ültetnünk, hogy az utolsó nyári napsugarakat egy igazi színpompás kertben ücsörögve élvezhessük.
Amennyiben tetszett a bejegyzés, megköszönöm ha megosztod másokkal is.
A blog Facebook oldalához az alábbi linkre kattintva csatlakozhatsz: https://www.facebook.com/kreativkert , ahol naponta frissülő tartalommal találkozhatsz. Ha mindennap látni szeretnéd, ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót! :)

Eni
0 megjegyzés