Kicsit még folytassuk a barangolást Hollandiában, de most nem egy Holland otthont, hanem egy Holland kertészetet szeretnék bemutatni.
És, hogy miben különbözik egy Holland kertészet egy magyar ember számára megszokott kertészettől? Azt gondolom a képek majd önmagukért beszélnek. Összehasonlításnak  nem nagyon van értelme, mert hasonló kertészetet én még csak Angliában láttam, ami úgy gondolom nem meglepő hiszen az Angol kertkultúra szintén messze földön híres.
Akkor meséljenek helyettem a képek:

Ez egy teljesen átlagos kertészetben felállított kerti házikó, berendezve, hogy a vásárló ötletet meríthessen és azon nyomban megvásárolhassa az összes kiegészítőt is, a kerti szerszámtól a csészéig ( igen csésze, ami nem elírás, ez teljesen természetes, amit bemutatnak azt meg is lehet venni! )

Ugyanaz a házikó kicsit közelebbről, így talán jobban látható, hogy minden meg van tervezve a legapróbb részletekig.
A kerti házikó ezúttal belülről. Azt hiszem nem kérdés, hogy bármelyik kertrajongó elfogadná:)
Egy másik házikó oldalán nagyon ötletes újrahasznosítható zsákban, petúnia omlik le a falról, ami a nyár előrehaladtával teljesen elfedi a tartóját! Nagyon olcsó és nagyon praktikus megoldás szerintem.
Ha valaki esetleg ennél dekoratívabb megoldásra törekszik, természetesen arra is van megoldás.
Ez a dekorációs részleg egy kis szeglete, ahol tényleg minden megtalálható, az aktuális trendet követve fémből vagy fehér illetve szürke vesszőből. Többszöri kint tartózkodásom során nagyon láttam olyan kertet vagy otthont ahol ezek valamilyen formában ne jelentek volna meg.
Mire idáig eljut az ember egy kertészetben, garantáltan megéhezik, de ez nem probléma, mert egy kellemes tetőteraszon akár egy többfogásos ebédet is elfogyaszthat.
Kifele menet az ember többféle összeültetéssel találkozik, csak tudjon választani:) Ezek évszakonként változnak és mindig az aktuális trendet követik, az idei nyár a zöld és fehér szín jegyében zajlott. Nagyon praktikus azoknak, akik otthon már nem szeretnének az ültetéssel bajlódni, de ha valaki maga szeretné elkészíteni a saját kompozícióját minden szükséges kelléket megtalál hozzá! Nem kell üzletről üzletre rohangálni.
Kifele menet pedig a gondos háziasszony nem felejt el otthonra egy csokor virágot választani. Ami szintén hétköznapi dolog minden Holland otthonban. 
És aki azt gondolja ez luxus, annak azt kell mondjam, hogy nem, mert megdöbbenve tapasztaltam, hogy nem csak a Holland fizetésekhez viszonyítva megfizethető, hanem egy átlag magyar család számára is. Sőt nagyon sok olyan termékkel találkoztam ami nálunk már kapható de majdnem kétszerese a kinti áraknak, és ez ugyanúgy vonatkozik a dekorációra mint a virágokra.
És, hogy milyen egy Holland kertészet kinti része? Arról majd egy következő bejegyzésben szeretnék írni, mert ha nem így tennék ez a bejegyzés igen hosszú lenne:)
Ha bármilyen kérdésetek van, akkor az alábbi email címen feltehetitek: totheniko75@gmail.com
Illetve az ide kapcsolódó facebook oldalon is kérdezhettek bátran: http://www.facebook.com/pages/Kreat%C3%ADv-kert-Kreat%C3%ADv-Otthon/119875681472746?ref=tn_tnmn
Itt igyekszem naponta további hasznos ötletekkel szolgálni.
Eni
0 megjegyzés