Lassan visszavonhatatlanul közeleg az ősz, akár szeretnénk akár nem, nem tudunk ellene mit tenni. Ezért úgy gondolom, hogy próbáljuk meg belőle a legjobbat kihozni, hiszen egy nagyon sokszínű változatos évszak, még ha a hűvös őszi estéket nem is kedveljük annyira. Én sem, de van néhány "praktikám" amivel szebbé varázsolom ezeket a napokat. Az első természetesen, hogy előkerülnek a gyertyák, az illóolajok, és a sütőben dióval töltött mézes alma illatozik. Ugye, hogy így már nem is olyan borzasztó?:) És ha már eljutottunk az almáig, ami az ősz egyik legismertebb gyümölcse, lássuk mit is készíthetünk belőle?


Kezdjük rögtön a bejárati ajtóval, ahol én évszakonként ( na jó néha havonként ) cserélem a dekorációt, nem csak a látogatok, hanem a magam örömére is. Mennyivel kellemesebb így hazaérkezni, ha már a bejáratnál bensőséges hangulat fogad minket.
Ehhez a koszorúhoz mindösszesen egy szalma alapra, egy ragasztópisztolyra, tetszés szerinti színű és méretű almára, egy organza szalagra és mindössze pár percre van szükségünk. Ha mindezek a hozzávalók megvannak semmi más dolgunk nincsen, mint a gondosan megtörölt almákat ráragasztgatni az alapra és egy masnival átkötni. Azt azért tudni, kell, hogy sajnos ez bármilyen mutatós, nem egy tartós darab, de ha elkezd fonnyadni, vétek kidobni, hiszen a kertbe kihelyezve a madarak még sokáig csemegéznek belőle.


 Szintén egy almakoszorú aminek az elkészítése már picit több időt vesz igénybe, hiszen az almákat előbb vékonyan fel kell szeletelni, majd gondosan meg kell szárítani. Ha ezzel kész vagyunk már egyszerű dolgunk van, mert egy vastagabb drótra csak fel kell fűzzük az almakarikákat. Amire figyelnünk kell, hogy el kell találni azt az időpontot amikor az alma már száraz, de még nem törik.Végül tetszés szerint ezt a koszorút is masnival díszíthetjük. Ha pedig finom almaillatot szeretnénk a konyhánkba időnként csepegtessünk rá néhány csepp alma illatú illóolajat.


 Az egyik kedvencem, mert két perc alatt elkészíthető, és még nyáron zöld almával friss nyári dekoráció, addig ősszel vagy szép piros almákat, vagy illatozó birsalmát helyezek az üvegedénybe.


  

Ez a koszorú hasonlóan készül,mint az előző, csak ez esetben nem felakasztjuk, hanem tálra fektetjük és masni helyet lazán körbetekerjük egy kockás szalaggal. Nagyon egyszerű a benne lévő mécsestartót is elkészíteni, amihez szép piros almát és egy teamécsest kell beszereznünk. Az elkészítése úgy gondolom mindenkinek megy magától:)

 
Már az előző képen is látszanak a vizes poharak, amik az ősz beköszöntével fehér filcből készült "köntöst" kaptak. Ami nem csak szép hanem praktikus is, amennyiben forró italt öntönk a pohárba a filc kis ideig melegen tartja. Ezek elkészítése sem bonyolult, és csak fehér filcet, fehér hímzőfonalat és kockás szalagot kell beszereznünk hozzá.

Remélem ezzel a pár ötlettel picit sikerült mindenkinek meghoznom a hangulatát, a nemsokára beköszöntő egyre hosszabb őszi estékhez, és minél többen kedvet kaptok egy kis kézműveskedéshez. 
A blog facebook oldalához itt csatlakozhatsz, ha nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót.
Amennyiben nem csak a dekoráció, és a lakberendezés érdekel, hanem Te magad is szeretsz alkotni, dekorálni,  netán érdekes workshopokon részt venni, akkor keresd fel és kövesd az EnArt Design Studio facebook oldalát, melyet itt találsz.
Képek forrás: NLCafe
                       EnArt Design Stúdó
Eni


0 megjegyzés