Azt hiszem az utolsó utáni pillanatban a saját otthonunkkal is sikerült elkészülnöm, így már nyugodt szívvel várhatom a locsolókat :)

Ez a tálca, a mai sütés főzés kellős közepén készült tegnap még sajtok pihentek benne, az egyik nagy áruház polcán. Ugye nem kérdés, hogy miért kellett hirtelen egy egész tálca sajtot vennem? :)
Tojásból idén többféle készült, nekem ezek voltak a kedvenceim :)
Bár ezeket a "kőkorszakiakat" is szívesen készítettem.
De a legizgalmasabb feladat talán ennek a két monogramos tojásnak az elkészítése volt, hiszen ezek a saját fiaimnak készültek. 
És hogy mivel várom a locsolókat? Frissen sült bagettel, medvehagymás pesztóval, sonkával, és természetesen töltött tojással. A pesztó elkészítése: 3 csokor medvehagymát alaposan megmosunk, ledaráljuk, majd 1 dl. olívaolajjal, és 1 tk. tengeri sóval elkeverjük. ebből két ilyen pici üveggel lesz, de mivel igen intenzív íze van így nagyon kiadós.
Akinek a pesztó esetleg túl tömény, készíthet fűszervajat is. Ehhez jó minőségű vajat megolvasztunk, és 1 evőkanál darált medvehagymát hozzákeverünk, majd hagyjuk megdermedni. Frissen sütött bagettel tálaljuk.
Az ünnepi asztalról a friss virág sem hiányozhat, idén kint is bent is a telt virágú boglárka a "sztár".
Húsvétra a hálószoba is ünnepi díszbe öltözött, a nyuszi Angi barátnőm ajándéka:)
És egy kis tavasz az előszobában.
A kevesebb néha több elve alapján, idén barkafa helyett néhány szál orgona ág került a komódra.
Ezekkel a számomra kedves képekkel kívánok minden kedves olvasómnak Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
Eni
0 megjegyzés