Mostanában sokszor szembesülök azzal, hogy mivel az otthonom nemes egyszerűséggel A Polgári Otthon nevet kaptam, mégis mennyibe kerül mindennek a felújítása? Persze nem nyíltan, csak olyan burkoltan. Nos elárulom nektek, ha ezt az otthont, a ma oly divatos vintage ( jelzem semmi bajom nincs bele, csak ez az otthon nem ezt kívánja ) stílusban kezdtem volna rendbe tenni, az sem lett volna olcsóbb mulatság. Hogy miért? A válasz pofon egyszerű. ezek a berendezési tárgyak ugyanúgy különböző online portálokról, régiségpiacokról vannak, csak a felújítás menete más egy kicsit. Nem koptatom őket tovább, hanem megpróbálom egy picit elegánsabb " ruhába " öltöztetni őket. Persze ez vagy sikerül vagy nem, de olyankor életbe lép a B verzió, egyszerűen eladom őket, és a bevételből veszek egy másikat.:) Olyat ami már tényleg ideillik, és jól érzem magam ha ránézek. Igen, nekem ez is fontos. De nézzünk egy élő példát, az étkezőmet, mert azt már késznek nyilvánítottam, és kiszámoltam, hogy maximum 50-60 ezer Ft-ba került. De ebben már tényleg minden benne van az utolsó szögig. Hogy ez sok vagy kevés? Nem tudom, de én azt szoktam mondani, ha én ezt egyedülálló anyaként meg tudom finanszírozni, akkor más is. És nem, nem az exférjem pénzén, mivel felváltva neveljük a fiúkat, így nem kapok busás gyerektartást, de ez jól is van így, nem panasznak szánom. De ez hosszú, és bonyolult történet, aminek azt hiszem nem ezen a blogon van helye, bár igazán kíváncsi vagyok más elvált nők hogyan boldogulnak?
Na akkor térjünk is vissza a konkrét példára, az étkezőre.

Ilyen volt. Sajnos jobb képem nincsen, mert éppen a költözés előtt fürdettem meg a fényképező gépemet a Balatonba, de ilyen a formám :) A konyha majd külön megér egy misét, jelenleg azon még dolgozom, de nem kérdés, ennek a bútornak rögtön mennie kellett.



  
Amit magammal hoztam, egy Vaterás asztal, 4 szék, és egy IKEA komód, ami végül drasztikus átalakuláson ment keresztül, és természetesen eladásra került :)
Ilyen volt.
Ilyen lett. Erre festékkel fogantyúkkal együtt kb. 5000 Ft-ot költöttem!
A másik magammal hozott alapdarab ez a kék tálaló volt, aminek a felújítására, már kicsit többet költöttem, mert egyedül nem mertem belevágni, így erre 35 000 Ft-ot költöttem. A tálaló maga nem került pénzbe, mert annyira szabadulni akartak tőle, hogy szinte szó szerint hozzám vágták.:)

Mindkét bútort nagyon szerettem egyébként, de ide nem illettek, viszont mindkettő megtalálta a maga "gazdáját " és méltó helyét.
DE térjünk vissza egy kicsit a költségvetésre. Pontosan nem emlékszem, de talán a kettőt együtt 120 000 Ft-ért adtam el, a költségeket levonva, még mindig maradt 80 000 Ft-om, amiből gazdálkodhattam. Most persze biztosan sokakban felmerül a kérdés, hogy igen ám, de volt két bútorom. Én erre azt mondom, régi bútora mindenkinek van, vagy aukciós portálokon be lehet szerezni. Az, hogy mi magunk újítjuk fel, vagy segítséget kérünk már csak rajtunk múlik. Én sem tanultam sehol, egyszerűen utána olvastam, és nekiálltam, ha pedig elakadtam nem szégyelltem kérdezni.
És, hogy mit vettem helyettük? 

Az egyik ez a csodaszép tálaló, ami 40 000 Ft-ért lett az enyém, és eszem ágában nincs lefesteni :)
A másik tálalóról ami 30 000 Ft-ért lett az enyém, és szintén nagy szerelem, nem találok képet, ami nem is baj, mert ha kíváncsiak vagytok rá, illetve az étkező átalakulására, itt elolvashatjátok:

Azért egy kis ízelítő, hogy kedvet csináljak :) Az eredmény egy kicsit eklektikus lett, picit kevertem a stílusokat, de nekem így tetszik. Persze ha van ötletetek szívesen fogadom, hiszen nálam mindig, minden folyamatosan változik.
És mint látjátok, még maradt 10 000 Ft-om, amit, hogy egy kicsit feldobjam a sötét bútorokat, egy virágos tapétára költöttem.
Ha így nézzük éppen 0 Ft-nál tartunk!!! Persze nem azt mondom, hogy egyéb költségeim nem voltak, éppen ezért írtam oda a bejegyzés elejére az 50-60 000 ezer Ft-ot! Ebből kijött a festés, lett egy új tükör, függöny, és néhány apróság, amit akár apránként is beszerezhet az ember.
Így továbbra is állítom, hogy azért, mert egy picit elegánsabb enteriőrt szerettem volna létrehozni, nem kellenek milliók. Persze nyilván profi lakberendezők számtalan hibát találnak ha olvassák, de én nem vallom magam lakberendezőnek, és inkább a " hétköznapi " emberekhez szeretnék szólni, illetve példát mutatni, hogy bátran vágjanak bele, és ne féljenek az álmaikat megvalósítani, legyen szó bármilyen stílusú otthonról.
Eni
2 megjegyzés
  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  2. Ez így igaz! Az asztalomat nemes egyszerűséggel elcseréltem Bia ( Bluer Design ) barátnőmmel, akinek éppen volt gy kihúzható asztala, az enyémnek meg egy csodaszép lába. Neki a láb tetszett, nekem a nagyobb asztal :)

    VálaszTörlés